Ζυμάρι

Ζυμάρι Ζυμάρι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε τό ζυμάρι γιά κάθε .ζυμωτό, ψωμί, πεντάρτι, κουλούρια άνεβατά κ.ά. Άπό τό πρωΐ βάζουμε τήν προζύμη  σέ χλιαρό νερό νά μαλακώση όλη μέρα. Τό βράδυ βάζουμε σέ λεκάνη τό άνάλογο άλεύρι (αν ζυμώσουμε 5 κιλά, θά βάλουμε 3/4 τού κιλού), άνοίγουμε λακκούβα στή μέση καί προσθέτουμε τήν μουσκεμένη προζύμη καλά διαλυμένη. Ζυμώνουμε μέ χλιαρό νερό μιά ζύμη μέτρια. Τής δίνουμε σχήμα στρογγι*-λό. Ρίχνουμε γύρω στή λεκάνη άλεύρι καθώς καί άπό πάνω. Σκεπάζουμε μέ καθαρό πανί καί μέ κουβέρτα διπλωμένη. Άφήνουμε τό ζυμάρι όλη νύκτα σέ ζεστό μέρος ν' άνεβεΐ. Τό χειμώνα βάζουμε περισσότερο άλεύρι (1 κιλό στά 5) καί τό σκεπάζουμε πιο βαριά, γιατί φουσκώνει δύσκολα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε