8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 1/2 κιλά αρνί (ζυγούρι) σε μερίδες (τα πλευρά είναι το πιο νόστιμο κομμάτι του ζώου)
- 3 πιπεριές χοντροκομμένες
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 4-5 ντομάτες ώριμες χοντροκομμένες
- 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 2 κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο και το άλλο σε μεγάλους κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά φυτίνη
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς το κρέας στο λάδι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πατάτες. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα λαχανικά στη γάστρα, προσθέτουμε το κρέας με τις πατάτες, το κρασί και το νερό και την κλείνουμε ερμητικά. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για περίπου 3 ώρες.