Ζωμός ψαριού

Ζωμός ψαριού Ζωμός ψαριού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. άσπρα κόκαλα ψαριού
  • 1 ξεφλουδισμένο κρεμμύδι με 2 γαρίφαλα μέσα σε αυτό
  • 1/2 ρίζα από μάραθο σε μεγάλουε κύβους
  • 2 μίσχοι από σέλινο σε μεγάλους κύβους
  • 1 καρότο σε μεγάλους κύβους
  • 1 μίσχο από πράσο σε μεγάλους κύβους
  • 1 ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι από μάραθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι αγριοκανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι μανιταριών
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κόκαλα των ψαριών και τα βράζουμε με 250 γρ. νερό και κρεμμύδι. Αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια αρκετές φορές. Προσθέτουμε τα λαχανικά,  τον ζωμό ψαριού, το λευκό κρασί, όλα τα μπαχαρικά και βράζουμε χωρίς καπάκι για 30 λεπτά. Περνάμε το υγρό από ένα κόσκινο, βράζουμε μέχρι να μείνει το μισό και να πήξει ο ζωμός και αλατίζουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε