

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φιλέτα ζέβρας περίπου 150 γρ. το καθένα
- εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σάκε ή σέρυ
- 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές γλυκό σέρυ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
Εκτέλεση
Το κρέας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία χώρου. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κρέας για 6-8 λεπτά. Ρίχνουμε το σάκε, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε το κρέας στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.