Ζεστός σολωμός carpaccio με μανιτάρια chanterelles

Ζεστός σολωμός carpaccio με μανιτάρια chanterelles Ζεστός σολωμός carpaccio με μανιτάρια chanterelles
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού, κομμένο κεντρικά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 1 μαρούλι
  • 60 γρ. πανσέτα ή μπέικον με πάχος, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • περίπου 2 κουταλιές Aceto Balsamico

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Λαδώνουμε 4 πιάτα και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές μερίδες και τον βάζουμε σε ένα κύκλο στα πιάτα. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε τα αγριόπρασα, πλένουμε και ετοιμάζουμε το μαρούλι και το στύβουμε να στραγγίσει. Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι, το βγάζουμε και το κρατάμε ζεστό. Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι, τα μανιτάρια σοταρισμένα, αλάτι και ρίχνουμε από πάνω τα αγριόπρασα. Βάζουμε τα πιάτα με τα μανιτάρια στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και το μαρούλι στο σολομό. Περιχύνουμε Aceto Balsamico.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε