Ζεστά σουφλέ κυδωνιού

Ζεστά σουφλέ κυδωνιού Ζεστά σουφλέ κυδωνιού
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κυδώνια, ξεφλουδισμένα, χωρίς την καρδιά, κομμένα σε κύβους
  • 60 ml νερό
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • επιπλέον ζάχαρη, για πασπάλισμα
  • 5 ασπράδια
  • λιωμένο βούτυρο, για τη φόρμα
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 250 ml γάλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 3 κρόκους
  • 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες ης χρήσεις
  • 15 ml λικέρ αχλαδιού Poire William

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κυδώνι, το νερό, τη μισή ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε το μείγμα ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ, περνάμε τον πουρέ απο σουρωτήρι και τον αφηνουμε κατα μέρος. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε το γάλα σε μικρό σκεύος, προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους, την ψιλή ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να αφρατέψουν. Σουρώνουμε το γάλα επάνω στους κρόκους χτυπώντας συνεχώς, ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Αφαιρούμε την βανίλια, ρίχνουμε το μείγμα σε καθαρή κατσαρόλα, το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε 2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον πουρέ κυδωνιού, το λικέρ και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο όσο ετοιμάζουμε τις φόρμες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε