0
			ΑΤΟΜΑ
		
		
			
			00'
			ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
		
		
			
			0'
			ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
		
		Συστατικά
- 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, αποφλοιωμένα
 - 100 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
 - 2 σταγόνες πικραμύγδαλο, προαιρετικά
 - 80 γρ. ζάχαρη
 - 600 γρ. νερό
 - 300 γρ. νερό
 - 3 φύλλα ζελατίνας
 - 150 γρ. γάλα
 - αμύγδαλα λευκά για διακόσμηση
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το ρύζι προσθέτοντας σιγά-σιγά τα 600 γρ. νερό. Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 300 γρ. νερό, την ζάχαρη και το πικραμύγδαλο. Αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά, ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας και σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια ή σε μια μεγάλη φόρμα. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.