Ζακυνθινό στιφάδο

Ζακυνθινό στιφάδο Ζακυνθινό στιφάδο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ζάκυνθος

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 5 κεφάλια σκόρδο
  • 2 κουταλιές πελτέ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • μπόλικο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε το κρέας από πέτσες, πάχος και νεύρα που πιθανόν να υπάρχουν (ή ζητάτε από το χασάπη ναΐΓο κάνει, αν δεν έχετε τη δυνατότητα ή το κατάλληλο μαχαίρι) και το κόβετε σε κύβους μικρούς σαν καρύδια. Το βάζετε στην κατσαρόλα σκέτο να αφήσει το νερό του και στη συνέχεια να το απορροφήσει. Τότε βάζετε το σκόρδο, τον πελτέ και το λάδι, τη δάφνη και μπόλικο μαύρο πιπέρι. Αλατάκι θα ρίξετε τσιγγούνικα και θα το ελέγξετε στο τέλος. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι αλμυρό· έχει μια δική του γεύση με κάποια γλύκα.

Κρατάτε την κατσαρόλα κουπωμένη και τη φωτιά ελάχιστη για να μαγειρευτεί το φαγητό στο λάδι του.

Φροντίστε να το ετοιμάσετε εγκαίρως γιατί πρέπει να μείνει 2-3 ώρες τουλάχιστον πριν φαγωθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε