Χυλόπιτες με φασιανό και μανιτάρια ΣΕΠ

Χυλόπιτες με φασιανό και μανιτάρια ΣΕΠ Χυλόπιτες με φασιανό και μανιτάρια ΣΕΠ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φασιανός ξεκοκαλισμένος
  • 250 γρ. χυλοπίτες σικάλεως
  • 2 μανιτάρια σεπ κομμένα σε λωρίδες
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • 1 τζίντζερ σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλιά άμυλο πατάτας
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε χωριστά τα μπούτια και το στήθος του φασιανού σε μπαστουνάκια. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με 1 κουταλιά λάδι. Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σόγιας με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 50ml νερό. Προσθέτουμε το τζίντζερ και βράζουμε για 2 λεπτά. Διαλύουμε το άμυλο σε λίγο νερό και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε τη σάλτσα και μόλις χυλώσει, προσθέτουμε το στήθος του φασιανού. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια, τα σοτάρουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμυδάκι με τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα προσθέτουμε επίσης στη σάλτσα. Τέλος, σερβίρουμε τις χυλοπίτες με το κρέας και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε