Χτένια και μύδια με βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν

Χτένια και μύδια με βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν Χτένια και μύδια με βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 36 χτένια
  • 36 μύδια με κέλυφος
  • 36 σπαράγγια
  • 1 μαρούλι
  • χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας ντιζόν:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 4 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν
  • 1 αυγό βρασμένο σφιχτό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • 2 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

Για τη βινεγκρέτ: ανακατεύουμε τον κρόκο με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, το κρασί και το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και στη συνέχεια, ανακατεύοντας, προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι. Μαρινάρουμε τα χτένια στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα. Αχνίζουμε τα μύδια ώστε να ανοίξουν. Μαγειρεύουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 6-8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε τα χτένια από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε με τα μύδια και τη βινεγκρέτ. Απλώνουμε ένα φύλλο μαρουλιού και τοποθετούμε τα σπαράγγια. Τοποθετούμε τα μύδια και τα χτένια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε