Χταποδόρυζο

Χταποδόρυζο Χταποδόρυζο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 ή 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1/2 ή και 2/3 τον φλιτζανιού λάδι ελιάς
  • 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
  • 4 ντομάτες βαγιόφνλλα
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • νερό χλιαρό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το χταπόδι μας, ήδη τεμαχισμένο, με λίγο νεράκι. Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα. Γλυκαίνουμε λίγο το κρεμμύδι μας με λίγο λάδι και το ενώνουμε με το χταπόδι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα βαγιόφυλλα, την κανέλα, σιγοβράζοντας για να διαχυθούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και το ρύζι.

Η νοστιμιά του πιάτου αυτού εξαρτάται από τη νοστιμιά των υγρών του. Γι' αυτό πρώτα ετοιμάζουμε το χταπόδι και λογαριάζουμε να έχει αρκετή σάλτσα πριν ρίξουμε το ρύζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε