Χταπόδια με κρασόξιδο

Χταπόδια με κρασόξιδο Χταπόδια με κρασόξιδο
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό χταπόδι καλά χτυπημένο
  • 220 ml κόκκινο κρασί
  • 100 ml ξίδι
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το χταπόδι, το βάζουμε στο μείγμα κρασιού ξιδιού και το αφήνουμε να μαριναριστεί για  2 ώρες. Το βγάζουμε από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, να αφήσει το νερό του. Όταν μαλακώσει, αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το ζουμί του το ρίχνουμε στο κρασόξιδο. Τηγανίζουμε το χταπόδι στο ελαιόλαδο, το σβήνουμε με το κρασόξιδο και προσθέτουμε μόνο πιπέρι. Αλάτι δεν χρειάζεται. Το αφήνουμε λίγο να βράσει μέχρι να μείνει λίγο σαν σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε