Χταπόδι με κολοκύθα

Χταπόδι με κολοκύθα Χταπόδι με κολοκύθα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 600 γρ. χταπόδι σε κομμάτια
  • 200 γρ. μακριά κολοκύθα σε φέτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • 120 γρ. σέλερι σε φέτες
  • 200 γρ. ροδέλες  από μαύρες ελιές
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 80ml χυμό λεμονιού
  • ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο μυρώνι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το κρεμμύδι σε κρύο νερό για 1 ώρα. Κόβουμε τις φέτες κολοκύθας σε πιο μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στο γκριλ. Μόλις ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίχνουμε λίγο ξύδι, λίγο λάδι και τα κρατάμε ζεστά. Αλατίζουμε το σέλερι για να αποβάλλει τα υγρά του, το ξεπλένουμε και το μαρινάρουμε με το χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι, τις ελιές και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες. Σιγοβράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με λίγο νερό και λίγο ξύδι. Σερβίρουμε το χταπόδι με την κολοκύθα, το μαριναρισμένο σέλερι, τις ελιές, το κρεμμύδι και γαρνίρουμε με λίγο μυρώνι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε