Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο Χταπόδι κρασάτο
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό χταπόδι πλυμένο, σε μεγάλα κομμάτια
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρασί μαύρο
  •  1 φλ. ζεστό νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το χταπόδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι  και σβήνουμε με  κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι  και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Προσθέτουμε κατα την διάρκεια του βρασμού, εάν χρειάζεται, λίγο νερό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε