Χορτόψωμο

Χορτόψωμο Χορτόψωμο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο, μισό σκληρό, μισό μαλακό ή ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
  • 2/3 του κιλού σπανάκι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Μαραίνουμε τα χόρτα μας με λίγο αλάτι, τρίβοντάς τα με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, το νερό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ή τον μάραθο, το σπανάκι, το αλάτι, απλώνουμε το χορτόψωμο σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με διάφορους σπόρους ή σουσάμια, αφού λαδώσουμε την επιφάνειά του για να κολλήσουν καλά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε