0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι σταρένιο, μισό σκληρό, μισό μαλακό ή ολικής άλεσης
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο
- 2/3 του κιλού σπανάκι
- αλάτι
Εκτέλεση
Μαραίνουμε τα χόρτα μας με λίγο αλάτι, τρίβοντάς τα με τα δάχτυλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το λάδι, το νερό, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ή τον μάραθο, το σπανάκι, το αλάτι, απλώνουμε το χορτόψωμο σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με διάφορους σπόρους ή σουσάμια, αφού λαδώσουμε την επιφάνειά του για να κολλήσουν καλά.