Χορτόπιτα με χόρτα του βουνού

Χορτόπιτα με χόρτα του βουνού Χορτόπιτα με χόρτα του βουνού
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό χόρτα του βουνού
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σουπ. νερό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 5 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα βουτάμε σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε τα φύλλα, τα αλευρώνουμε τα διπλώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο, το οποίο πρέπει να σκεπάζει τις άκρες του ταψιού, λαδώνουμε ξανά με ένα πινέλο και βάζουμε το δεύτερο φύλλο, το οποίο πρέπει να προεξέχει. Τοποθετούμε μέσα γέμιση, την απλώνουμε σε όλο το ταψί στο ίδιο επίπεδο (1,5 εκ. πάχος), κλείνουμε τις άκρες που προεξέχουν και από τα δύο φύλλα και τις λαδώνουμε. Απλώνουμε το τρίτο φύλλο, αν προεξέχει κόβουμε τα επιπλέον κομμάτια, το λαδώνουμε και το σκεπάζουμε με το τέταρτο φύλλο. Κόβουμε την πίτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους. Χτυπάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο με το νερό και λαδώνουμε τους ρόμβους της πίτας με μια κουταλιά της σούπας από αυτό το λαδόνερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Η πίτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει και όταν κουνώντας το ταψί ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε