Χορτόπιτα με πασχαλιές και καυκαλύθρες

Χορτόπιτα με πασχαλιές και καυκαλύθρες Χορτόπιτα με πασχαλιές και καυκαλύθρες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό πασχαλιές, καυκαλύθρα ή μάραθο ή άνηθο, σε κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι φέτα
  • 1 φλυτζανάκι ξερή μυζήθρα
  • 1 φλυτζανάκι ρύζι ή τραχανά
  • 2 αύγά
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Για το φύλλο:

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • λίγο άλάτι
  • ξύδι ή λεμόνι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα χόρτα, την καυκαλύθρα (ή άνηθο ή μάραθο) και ρίχνουμε το ρύζι ή τον τραχανά για να τραβήξει τα υγρά του. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε την φέτα, την ξερή μυζήθρα, τα αυγά και το πιπέρι. Ανοίγουμε την ζύμη σε δύο φύλλα. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ενα, απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Χαράζουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα και τρυπάμε το φύλλο για να μην φουσκώσει. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 200° C μέχρι να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε