4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 5 αυγά
- 1 1/2 κιλό λάχανο
- 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι μυρώνια (αρωματικά χόρτα)
- λίγο βούτυρο
- νερό
- αλάτι
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λάχανα καλά, τα κόβουμε σε ψιλά κομματάκια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη, αλατίουμε και τα στύβουμε καλά, ώστε να στραγγίζουμε τα υγρά. Κόβουμε τα αρωματικά και τα ανακατεύουμε με τα λάχανα που έχουμε στύψει. Τα σοτάρουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν, για 1 ώρα σχεδόν, προσέχοντας να μείνει λίγος ζωμός. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και, αφού αδειάσουμε το μείγμα, καλύπτουμε την επιφάνειά του με αυγά μάτια ή χτυπημένα. Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να γίνουν τα αυγά.