Χοιρομέρι βραστό

Χοιρομέρι βραστό Χοιρομέρι βραστό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 παραλληλόγραμμο κομμάτι από τη λάπα του χοίρου
  • 6 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φετούλες
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κομμάτι της λάπας, το πλένουμε καλά και το πλαταίνουμε ελαφρά. Έτσι όπως είναι απλωμένο βάζουμε πάνω του τις σκελίδες του σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά όλη την επιφάνειά του. Το τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας από τη μία άκρη, και το δένουμε σφικτά με σπάγκο. Εάν θέλουμε, την όλη διαδικασία μπορούμε να ζητήσουμενα την κάνει ο κρεοπώλης μας. Το βράζουμε με το φύλλο δάφνης σε άφθονο νερό, που πρέπει να το καλύπτει. Όταν αρχίζει να κοχλάζει και να σχηματίζεται αφρός, τον αφαιρούμε όλο, με προσοχή. Είναι έτοιμο μετά από 1-1 1/2 ώρα, όταν έχει μαλακώσει καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το σπάγκο και το κόβουμε σε φέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε