Χοιρινός λαιμός σούπα

Χοιρινός λαιμός σούπα Χοιρινός λαιμός σούπα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • ο λαιμός του χοίρου
  • 10 καρότα σε ροδέλες
  • 6 πατάτες σε φέτες
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό κριθαράκι ψιλό ή σουσαμάκι (είδος μικρού και λεπτού ζυμαρικού)
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι και μπαχάρι σε κόκκους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 λίτρα νερό
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομμάτια το λαιμό του χοίρου, τον πλένουμε πολύ καλά και τον βάζουμε με το νερό να βράσει, σε μια μεγάλη χύτρα. Όταν αρχίζει να κοχλάζει και να σχηματίζεται αφρός, τον αφαιρούμε με προσοχή. Αφού αφαιρέσουμε όλο τον αφρό, μετά από μισή ώρα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες και το σέλινο. Τα μπαχαρικά τα δένουμε μέσα σε ένα τούλι, για να μη σκορπιστούν, και τα ρίχνουμε κι αυτά στη χύτρα. Αλατίζουμε και βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, με μια κουτάλα αφαιρούμε τα κρέατα, τα λαχανικά τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και βγάζουμε το τούλι με τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε μέσα στο ζουμί το ζυμαρικό και αφήνουμε  να βράσει για ακόμη 1/2 ώρα. Πριν το αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών και το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, αχνιστή, και το κρέας με τα λαχανικά με ελαιόλαδο και λεμόνι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε