Χοιρινό σελινάτο

Χοιρινό σελινάτο Χοιρινό σελινάτο
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μερίδες (ή 6 μπριζόλες χοιρινές)
  • 1 1/2 κιλό σέλινο
  • 2 ρίζες σέλινο (προαιρετικά)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβος
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο:

  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • το ζουμί από το φαγητό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε πολύ νερό, όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σέλινο, και τα αφήνουμε να μισοβράσουν. Πλένουμε καλά το σέλινο και αν είναι μεγάλο κόβουμε τα φύλλα και αφαιρούμε τα σκληρά κομμάτια από τα κοτσάνια. Κόβουμε, προαιρετικά, 2 ρίζες σέλινο και τις ζεματάμε μαζί με τα κοτσάνια σε βραστό αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σέλινο, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το σουρώνουμε. Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βράζει το κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσέχοντας να έχει μείνει αρκετό ζουμί για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το κορν-φλάουρ και συνεχίζουμε  το χτύπημα μέχρι να διαλυθούν τελείως οι κόκκοι. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών και σιγά-σιγά το ζωμό του φαγητού. Αν ο ζωμός δεν είναι αρκετός συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε το φαγητό χωρίς ζωμό και το αυγολέμονο σε σαλτσιέρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε