Χοιρινό ριγανάτο

Χοιρινό ριγανάτο Χοιρινό ριγανάτο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό (μπούτι, σπάλα κ.λπ.)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • νερό
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κύβους πλευράς 4 εκ. περίπου. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη και νερό, ώστε να καλύπτει το κρέας. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1- 1 1/2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα. Τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Το σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, με βρασμένο σπυρωτό ρύζι ή μακαρόνια βρασμένα al dente.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε