Χοιρινό μπούτι βραστό

Χοιρινό μπούτι βραστό Χοιρινό μπούτι βραστό
14 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2,5-3,5 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες
  • φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπούτι καλά και το τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία.  Αλατοπιπερώνουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις τοποθετούμε μέσα στις τρύπες. Σε κάποιες απο αυτές βάζουμε και μερικούς κόκκους πιπέρι. Το βράζουμε με πολύ νερό, αλάτι, τα φύλλα δάφνης και μόλις πάρει μερικές βράσεις, το ξαφρίζουμε καλά με μία τρυπητή κουτάλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 ώρες περίπου. Μόλις βράσει, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε