Χοιρινό με τραχανά

Χοιρινό με τραχανά Χοιρινό με τραχανά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τραχανά
  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να σιγοβράσει για 1-1 1/2 ώρα περίπου. Αφαιρούμε το κρέας, σουρώνουμε καλά το ζωμό και φυλάμε 6 φλιτζάνια. Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα συμπληρώνοντας το ζωμό, τις ντομάτες, αλάτι, το μπούκοβο και το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε