Χοιρινό με τα λάχανα

Χοιρινό με τα λάχανα Χοιρινό με τα λάχανα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κομμάτι «παχύ» (χοιρινό λίπος)
  • 1/2 λάχανο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι σπόροι μάραθου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Βγάζουμε αποβραδίς από το κιούπι ή το βαρελάκι, στο οποίο είναι παστωμένο, ένα κομμάτι «παχύ» και το βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό, να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Την επομένη βγάζουμε από το νερό το παχύ και το βράζουμε. Όταν μαλακώσει και αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε μέσα το λάχανο, τους σπόρους μάραθου και το πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη γεύση του φαγητού και προσθέτουμε προσεκτικά αλάτι, γιατί ήδη το παχύ ήταν παστωμένο μέσα στο αλάτι και έχει τραβήξει. Βράζουμε για 1/2 ώρα και πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε