Χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα

Χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα Χοιρινό με πράσα και δαμάσκηνα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε κύβους
  • 700 γρ. πράσα κομμένα σε μήκος 4-5 εκατοστά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 λεμόνι το χυμό
  • 50 γρ. αλέυρι
  • 12 δαμάσκηνα
  • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
  • αλατι
  • πίπερι λευκό
  • λίγο ζεστό νερό

Εκτέλεση

 Σε κατσαρόλα σοτάρουμε  το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελάφρός χρώμα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας  τα πράσα μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το αλέυρι, ανακατέυουμε για 1-2 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα  τα δαμάσκηνα, το νερό μέχρι τη μέση του φαγητού, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε. Μόλις το κρέας  είναι έτοιμο σβήνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε