Χοιρινό με πλιγούρι

Χοιρινό με πλιγούρι Χοιρινό με πλιγούρι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό σε μπουκιές
  • 1 /2 κιλό πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 2-3 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1-2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας στο βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες και, αφού βράσουν λίγο, προσθέτουμε νερό, όσο χρειάζεται για να ψηθεί το κρέας ώστε να μείνει στην κατσαρόλα 3-4 φλυτζάνια ζωμός, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν ψηθεί ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μισοψηθεί και να πιει το νερό του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε ώσπου να φουσκώσει καλά με τον ατμό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε