Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα

Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς τα κουκούτσια
  • 75 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλατι
  • πίπερι λευκό
  • 50 γρ. αλέυρι
  • 500 γρ. κάστανα ψημένα και καθαρισμένα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το χοιρινό στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί χωρις να πάρει χρώμα, ρίχνουμε το αλέυρι, ανακατέυουμε για 1-2 λεπτά  και σβήνουμε με  το κρασί. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι, νερό μέχρι να σκεπάζει τα 3/4 του φαγητού  και σιγοβράζουμε. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο έαν θέλουμε ποιο πηχτή την σάλτσα μας την δένουμε λίγο ακόμη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε