Χοιρινό με φιστίκι και δαμάσκηνα

Χοιρινό με φιστίκι και δαμάσκηνα Χοιρινό με φιστίκι και δαμάσκηνα
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι γεμισμένα με φιστίκι χοντροκομμένο και καβουρντισμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 κούπες νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα φιστίκια ολόκληρα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
  • μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το αλευρωμένο κρέας και σοτάρουμε  μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Προσθέτουμε  τη ντομάτα, τα καρότα, το μαϊντανό, την κανέλα το αλάτι, το πιπέρι  το νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα. Λίγα λεπτά πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε τα παραγεμισμένα δαμάσκηνα και τα ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης. Σερβίρετε με ρύζι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε