Χοιρινό λαχανοντολμάδες

Χοιρινό λαχανοντολμάδες Χοιρινό λαχανοντολμάδες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Λυκόφη

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας
  • 1 μεγάλο λάχανο τουρσί
  • 1 ποτήρι νερού ρύζι
  • 1 φλιτζανάκι άνηθο
  • 1 φλιτζανάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1 πράσο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρέας με 6 ποτήρια νερό, ώστε να μείνουν 1-2 ποτήρια τα οποία κρατούμε. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, αφαιρούμε το λίπος και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ζεματάμε το ρύζι με το αλάτι για 10 λεπτά, το βγάζουμε στο τρυπητό και το πλένουμε με κρύο νερό.

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε, ώσπου να μαραθούν και τ' αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ρύζι, το κρέας και στο τέλος τα μπαχαρικά. Τυλίγουμε τους ντολμάδες, τους αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε και 1 κουταλάκι βούτυρο, ρίχνουμε και το ζωμό που έχουμε κρατήσει και έχουμε στραγγίσει, τον χυμό λεμονιού και τ' αφήνουμε να βράσουν 1/2 της ώρας σε μέτρια φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε