Χοιρινό κοκκινιστό με μακαρόνια

Χοιρινό κοκκινιστό με μακαρόνια Χοιρινό κοκκινιστό με μακαρόνια
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλο (από το μπούτι, τον ώμο, τη σπαλα κ.λπ.) σε μερίδες
  • 1/2 κιλό μακαρόνια (σπαγγέτι, με τρύπα ή άλλο είδος)
  • 1 μικρό κομμάτι χοιρινό λίπος (προαιρετικά)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • νερό
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτί πυκνό χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο,
  •  μπαχάρι τριμμένο
  •  κανέλλα τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και, εάν θέλουμε πιο έντονη γεύση, ένα μικρό κομμάτι χοιρινό λίπος. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το μπαχάρι, την κανέλα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό  και βράζουμε για 1 1/2 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Ταυτόχρονα, βράζουμε τα μακαρόνια. Τα τοποθετούμε σε ενα πιάτο, από πάνω βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε