Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά Χοιρινή τηγανιά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό (μπούτι, σπαλα κ.λπ.), σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρή καυτερή πατερίτσα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • αλάτι
  • 4 κόκκοι μπαχάρι τριμμένοι
  • χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το κρέας με το αλάτι, την καυτερή πιπερίτσα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπαχάρι. Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε την πιπεριά, τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για μισή ώρα. Στο τέλος του ψησίματος, όταν έχει μείνει ελάχιστη σάλτσα, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε