Συστατικά
- η κοιλιά του χοίρου
- 1/2 κιλό σίσυρα (δηλαδή οι ψημένες φλούδες του χοιρινού κρέατος που έχουν απομείνει, μετά την παρασκευή της γλίνας)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σε άφθονο νερό την κοιλιά, την τρίβουμε με αλάτι και χυμό λεμονιού ώστε να καθαρίσει καλά και την ξεπλένουμε και πάλι με ζεστό νερό. Την κρεμάμε να στεγνώσει. Όπως αναφέρεται στη συνταγή για την παρασκευή της γλίνας, αφού από το καζάνι αφαιρεθεί όλο το λειωμένο λίπος, μένουν στον πυθμένα να τηγανιστούν τα σίσυρα, δηλαδή οι λεπτές φλούδες κρέατος που είχαν κοπεί μαζί. Μετά από 20 λεπτά έχουν ψηθεί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χρησιμοποιούμε ως γέμιση για την κοιλιά του χοίρου. Γεμίζουμε την κοιλιά και ράβουμε το άνοιγμα με κλωστή. Σε άφθονο νερό, ώστε να την καλύπτει, βράζουμε την κοιλιά για 1 ώρα. Μόλις βράσει, την τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια, βάζουμε από πάνω μια σανίδα με βάρος και την αφήνουμε όλο το βράδυ για να σφίξει. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σκληρή σαν πέτρα και παίρνει ένα συγκεκριμένο σχήμα. Την επομένη την κρεμάμε στον αέρα να στεγνώσει και μετά από 20 ημέρες την αποθηκεύουμε σε σκιερό και ξηρό μέρος.