Χοιρινή κοιλιά γεμιστή με γλυκιά γεύση

Χοιρινή κοιλιά γεμιστή με γλυκιά γεύση Χοιρινή κοιλιά γεμιστή με γλυκιά γεύση
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • η κοιλιά του χοίρου
  • 250 γρ. συκώτι του χοίρου ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σίσυρα
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά γλίνα (λίπος χοιρινό)

Εκτέλεση

Πλένουμε σε άφθονο νερό την κοιλιά, την τρίβουμε με αλάτι και χυμό λεμονιού ώστε να καθαρίσει καλά και την ξεπλένουμε και πάλι με ζεστό νερό. Την κρεμάμε να στεγνώσει. Σωτάρουμε το συκώτι στη γλίνα και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Το ανακατεύουμε με τα σίσυρα, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε γεμίζουμε την κοιλιά και ράβουμε το άνοιγμα με κλωστή. Σε άφθονο νερό, ώστε να την καλύπτει, βράζουμε την κοιλιά για 1 ώρα. Μόλις βράσει, την τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια, βάζουμε από πάνω μια σανίδα με βάρος και την αφήνουμε όλο το βράδυ για να σφίξει. Την επομένη την κρεμάμε στον αέρα για να στεγνώσει και μετά από 20 ημέρες την αποθηκεύουμε σε σκιερό και ξηρό μέρος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε