Χιουνκιάρ μπεγεντί

Χιουνκιάρ μπεγεντί Χιουνκιάρ μπεγεντί
6 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
2:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τον πουρέ:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλυτζανάκι αλεύρι
  • 6 κουταλιές βούτυρο
  • 2 ποτήρια γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κύβους, το σοτάρουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Για τον πουρέ:

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκάζι, μέχρι να καούν οι φλούδες τους. Σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής, τις κόβουμε κατά μήκος στα δύο, τις αδειάζουμε, για να μην μαυρίσουν και τις πολτοποιούμε. Πετάμε τα σπόρια και μαζεύουμε την ψίχα τους. Σε κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε και σοτάρουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε στη μπεσαμέλ τις μελιτζάνες, αλατίζουμε και ανακατεύοντας συνέχεια, μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ο πουρές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε