Χήνα γεμιστή με μήλα και δαμάσκηνα

Χήνα γεμιστή με μήλα και δαμάσκηνα Χήνα γεμιστή με μήλα και δαμάσκηνα
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 χήνα περίπου 2 κιλά
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 3 μήλα
  • 100 γρ. δαμάσκηνα
  • 4 κουταλιές ψίχα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • λίγο βούτυρο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας στο κρασί με λίγο αλάτι και το σκόρδο για 24 ώρες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα. Τα ανακατεύουμε με τα δαμάσκηνα, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο κρασί και λίγο αλάτι. Γεμίζουμε τη χήνα με το μείγμα και ράβουμε το άνοιγμά της. Την αλείφουμε εξωτερικά με βούτυρο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C. Ψήνουμε για 2 ώρες περιχύνοντάς την κάθε τόσο με το λίπος της. Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 20 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε