4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 8 φιλέτα χελιδονόψαρου
- 3 λάιμ
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη ζουλιέν
- 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι χυμό λάιμ
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1/2 κουταλάκι hot pepper sauce ή ταμπάσκο
- 3 κουταλιές μαργαρίνη
- αλάτι
Εκτέλεση
Αλείφουμε το ψάρι με το χυμό λάιμ και αλάτι και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Τυλίγουμε σε ρολό το κάθε φιλέτο και στερεώνουμε τις άκρες του με οδοντογλυφίδες. Σοτάρουμε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι.