

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 χέλι περίπου 1 κιλό χωρίς την πέτσα
- 1/2 λίτρο κρασί πόρτο
- 1/2 λίτρο ζωμό
- 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο βούτυρο
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια και προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρασί, το ζωμό και τα μπαχαρικά. Κόβουμε το χέλι σε 3 κομμάτια, το προσθέτουμε στο μείγμα και βράζουμε για 1 ώρα. Σερβίρουμε το χέλι πάνω σε κρουτόν και περιχύνουμε τη σάλτσα.