Χειροποίητα μακαρόνια με τρούφα

Χειροποίητα μακαρόνια με τρούφα Χειροποίητα μακαρόνια με τρούφα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μικρές τρούφες, περίπου 60 γρ. σε μικρούς κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε καλά για δέκα λεπτά, το αλεύρι με δυο αυγά και μια κουταλιά κρέμα γάλακτος . Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρια-τέσσερα κομμάτια, την πλάθουμε και ανοίγουμε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, δίνουμε στη ζύμη το σχήμα που θέλουμε και αφήνουμε τα ζυμαρικά να στεγνώσουν για μια μέρα. Σοτάρουμε στο βούτυρο το φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέτουμε την τρούφα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού. Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι και βράζουμε τα μακαρόνια. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε