Χαβιάρι ζελέ

Χαβιάρι ζελέ Χαβιάρι ζελέ
10 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 120 γρ. χαβιάρι λευκού ψαριού
  • 1 φάκελο φύλλα ζελατίνης
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι hot pepper sauce ή ταμπάσκο
  • 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • λίγα κλωναράκια μαϊντανού
  • λίγα ανάλατα κράκερ

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο νερό. Σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει καλά. Τραβάμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, την hot pepper sauce και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το χαβιάρι σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 κουταλιά. Προσθέτουμε στο μείγμα το υπόλοιπο χαβιάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε το μείγμα, τοποθετούμε 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος πάνω από το καθένα και λίγο χαβιάρι που κρατήσαμε. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και λίγα κράκερ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε