Χαψολάβασον

Χαψολάβασον Χαψολάβασον
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πόντος

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμποκίσιο αλεύρι
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 15 αντζούγιες καθαρισμένες
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • βραστό νερό

Εκτέλεση

Βάζετε το καλαμποκίσιο αλεύρι σε μια λεκάνη και το περιχύνετε με βραστό νερό τόσο, ώστε να υγρανθεί όλο. Βάζετε και το αλάτι και το αφήνετε λίγο να κρυώσει για να μπορείτε να το πιάσετε. Το ζυμώνετε τότε να γίνει ένα ζυμάρι απαλό σαν πηχτός χυλός. Ανακατεύετε μέσα το λαδάκι, τα πράσα ψιλοκομμένα και τις αντζούγιες καθαρισμένες (έχετε αφαιρέσει τα κεφάλια, το δέρμα και το κεντρικό κόκαλο) και ξεπλυμένες. Ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα, βάζετε το χαψολάβασον σε λαδωμένο ταψί να μην είναι πάνω από 1,5 δάχτυλο χοντρό, και το ψήνετε στο φούρνο.

Το αλατάκι βάλτε το στο αλεύρι με προσοχή γιατί τα χαψία, όσο κι αν τα πλύνετε, είναι αλμυρά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε