0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 220 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 350 γρ. σιμιγδάλι μέτριο
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 κουτ. σούπας κανέλα
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα, για να μη σβολιάσει. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το σιμιγδάλι να πήξει. Ρίχνουμε στο σιμιγδάλι τα αμύγδαλα, την μισή κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μίγμα και στρώνουμε τον χαλβά έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει, τον χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τοποθετούμε επάνω σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά. Τον αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.