Χαλβάς με σιμιγδάλι (βουτύρου)

Χαλβάς με σιμιγδάλι (βουτύρου) Χαλβάς με σιμιγδάλι (βουτύρου)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. σιμιγδάλι μέτριο
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 660 γρ. γάλα
  • 440 γρ. νερό
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 3 κομμάτια κανέλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Κόψτε τα αμύγδαλα σε στενόμακρα λεπτά φετάκια. Βάλτε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά να βράσουν για 1 -2 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρέστε τα μπαχαρικά.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει καλά, ρίξτε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι. Συνεχίστε να ανακατεύετε, μέχρι το σιμιγδάλι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα. Ρίξτε τότε τα αμύγδαλα και εξακολουθήστε το καβούρδισμα.Όταν δείτε ότι το σιμιγδάλι πήρε ένα καστανό χρώμα, τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε καυτό το σιρόπι που ετοιμάσατε . Ανακατέψτε επάνω σε χαμηλή φωτιά, κατεβάστε την κατσαρόλα, σκεπάστε την με καθαρή πετσέτα και αφήστε το χαλβά για 5 λεπτά σκεπασμένο.Ρίξτε το χαλβά σε μία φόρμα, πιέζοντας τον να πάει παντού, ξεφορμάρετε, βάλτε τον σε μία πιατέλα και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε