Χαλβάς με σιμιγδάλι (λαδιού)

Χαλβάς με σιμιγδάλι (λαδιού) Χαλβάς με σιμιγδάλι (λαδιού)
4 ΑΤΟΜΑ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 350 γρ. σιμιγδάλι μέτριο
  • 220 γρ. λάδι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 175 γρ. μέλι
  • 1 λίτρο νερό
  • 150 γρ. καρυδόψιχα
  • 100 γρ. κουκουνάρια
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 3 ξιλάκια κανέλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και τα μπαχαρικά να βράσουν για 1-2 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρούμε τα μπαχαρικά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι το σιμιγδάλι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και εξακολουθούμε το καβούρδισμα. Όταν δούμε ότι το σιμιγδάλι πήρε ένα καστανό χρώμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε καυτό το σιρόπι που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα, την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά για 5 λεπτά σκεπασμένο. Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα, πιέζοντας τον να πάει παντού, ξεφορμάρουμε, τον τοποθετούμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε