Χαλβάς φούρνου

Χαλβάς φούρνου Χαλβάς φούρνου
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 525 γρ. σιμιγδάλι
  • 220 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 κομμάτι κανέλα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά. Χτυπάμε το βούτυρο καλά να ασπρίσει τελείως και προσθέτουμε τους κρόκους καλά χτυπημένους με τη ζάχαρη. Δουλεύουμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το σιμιγδάλι και τους κρόκους με το βούτυρο. Στο τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε πολύ προσεκτικά το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ώρας.

Για το σιρόπι:

βράζουμε όλα τα υλικά για 8 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι και αφαιρούμε τα μυρωδικά. Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και όπως είναι ζεστός τον περιχύνουμε σιγά-σιγά με το σιρόπι καυτό. Τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τον κόβουμε σε κομμάτια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε