Χαϊμαγλιά

Χαϊμαγλιά Χαϊμαγλιά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη ζύμη του φύλλου:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • λάδι (τόσο όσο να σκεπαστεί η επιφάνεια του νερού)
  • λίγες σταγόνες ξίδι
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • αλεύρι μαλακό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλεύρι για να ανοίξουμε το φύλλο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε το νερό σε μια λεκάνη με ευρύ στόμιο. Προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να δημιουργηθεί μια ελαφριά στρώση στην επιφάνεια του νερού, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει ρκετά σφιχτή για αυτό, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι μαλακό και συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε μέχρι να αποκτήσει την πηκτικότητα που θέλουμε. Στη συνέχεια την σκεπάζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε για μισή ώρα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την φρέσκια μυζήθρα, την ζάχαρη και λίγη κανέλα. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα αρκετά πηχτό μείγμα. Απλώνουμε το  φύλλο και σε αραιά διαστήματα τοποθετούμε στην μια του άκρη ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Γύρω από κάθε γέμιση βρέχουμε τη ζύμη. Διπλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε με το χέρι μας να κολλήσει το χείλος του. Βάζουμε σε μια φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα χαϊμαγλιά και από τις δύο μεριές. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή γιατί το εσωτερικό θα μείνει ωμό, ούτε πολύ σιγανή γιατί θα πιουν λάδι. Μόλις τηγανιστούν τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν και στη συνέχεια σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε