Βουβάλι ψητό με φρέσκο θυμάρι και φρέσκο βουβαλίσιο βούτυρο

Βουβάλι  ψητό με φρέσκο θυμάρι και φρέσκο βουβαλίσιο βούτυρο Βουβάλι  ψητό με φρέσκο θυμάρι και φρέσκο βουβαλίσιο βούτυρο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. κρέας βουβαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα χοντροκομμένα
  • 5-6 κλωναράκια σέλινου χοντροκομμένα
  • 2 πράσα χοντροκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2-3 πατάτες σε κύβους
  • 100 γρ. φρέσκο βουβαλίσιο βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα μισά καρότα, το σέλερι, τα πράσα, τα αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο  προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αδειάζουμε με προσοχή το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια γάστρα και προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη και το μισό θυμάρι. Βάζουμε νερό ώστε να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη μέση του κρέατος. Σκεπάζουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160?C για 2 ½ ώρες περίπου. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, κρατάμε το κρέας ξεχωριστά και σουρώνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Μόλις βράσουν τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά να μειωθεί το ζουμί και ρίχνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο θυμάρι. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες, μαζί με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε