Βουβάλι με μπύρα και μήλα

Βουβάλι με μπύρα και μήλα Βουβάλι με μπύρα και μήλα
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1.200 γρ. βουβάλι σε κύβους
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε λεπτά καρέ
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 500ml μπύρα
  • 150ml νερό
  • 6 μεγάλα κόκκινα μήλα καθαρισμένα και σε μέτριους κύβους
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε  κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με  την μπύρα. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος,  προσθέτουμε τα μήλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε