Βουβάλι με κυδώνια

4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό βουβάλι σε κύβους
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα κυδωνάτα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και λάδι σε τηγάνι, σοτάρουμε τα κυδώνια μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρουμε  το κρέας να ροδίσει, ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσει και να βράσει το κρέας. Ρίχνουμε τα κυδώνια και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμη μέχρι να είναι έτοιμα, δεν χρειάζονται πολύ ώρα, φροντίζοντας να υπάρχουν πάντα λίγα υγρά στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε