Βουβάλι με κονιάκ

Βουβάλι με κονιάκ Βουβάλι με κονιάκ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό βουβάλι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100ml κονιάκ
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε  το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο, μέχρι να σωθεί το νερό. Σβήνουμε με το κονιάκ και το χυμό λεμονιού. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, χλιαρό νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί, στο ενδιάμεσο προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Μόλις κρυώσει λίγο το κρέας,  το κόβουμε σε φέτες και περιχύνουμε τη σάλτσα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε